Miąższ z dyni

Z dyni można zrobić wszystko ? Nie tylko w kuchni.

Czy wiedziałaś, że każdy element dyni jest wykorzystywany w kosmetyce?
Dziś na warsztat idzie miąższ z dyni.

Jest bogaty w beta-karoten oraz zawiera enzymy, kwasy AHA, witaminy i minerały. Jest świetnym „boosterem”, czyli promotorem przenikania dla innych substancji.
Dzieje się tak dlatego, że cząsteczka dyni jest na tyle mała, że przenika przez naskórek. Pociąga tym samym inne substancje za sobą ?

U nas dynia jest w użyciu na okrągło, przez cały rok. Szczególnie uwielbiamy ją w zabiegu TERAPEUTYCZNY ZABIEG DYNIOWY DERMAQUEST.

Na dzisiaj to tyle, ale zachęcam Cię do polubienia mojej grupy na Facebook’u kliknij TUTAJ.

Do następnego razu?

Weź udział w dyskusji

Your email address will not be published. Required fields are marked *